Voor wie is BioCheck geschikt?

BioCheck richt zich op mensen met (chronische) vermoeidheid, stressgerelateerde klachten en mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Denk hierbij aan een burn-out, ME, fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS).

Daarnaast helpen wij mensen met diabetes type 2, overgewicht, oncologische problematiek en werken wij preventief. Over het algemeen ontkennen of schamen mensen zich in het begin voor vermoeidheidsklachten. Zij verwachten niet dat ook zij last kunnen hebben van deze (fysieke) klachten. Regelmatig worden deze klachten in beginsel dan ook genegeerd wat kan leiden tot een burn-out en langdurige uitval. Maar juist deze groep mag trots op zichzelf zijn. Zij zijn de harde werkers, hebben doorzettingsvermogen, zijn behulpzaam en resultaatgericht.

Het probleem ligt vaak in het niet herkennen van of toegeven aan de symptomen die hun lichaam aangeeft. Dat is namelijk best moeilijk. Wij zetten ons in om deze groep bewust te maken van hun mogelijkheden en beperkingen om vervolgens te leren handelen op basis van deze informatie zodat zij de juiste keuzes kunnen maken voor zichzelf.

Als jij jezelf of iemand in jouw omgeving in bijvoorbeeld één van de volgende zaken herkent dan is BioCheck geschikt voor jou of jouw naaste:
whatshot

Altijd doorgaan en
nooit opgeven

Niet meer kunnen ontspannen

done_all

Perfectionistisch
ingesteld

mood_bad

Geen nee durven
of kunnen zeggen

timer

Functie met verhoogde
werkdruk

Disbalans tussen
werk en privé

Werken onder verhoogde stressomstandigheden

Altijd moe

Slider
Zo werkt het in je lichaam
Slider

Voor de beste ervaring van deze animatie adviseren wij jou om deze te bekijken op je tablet of laptop.

behandeling burn out

De ademhaling is één van de belangrijkste tools die je tot je beschikking hebt om je autonome zenuwstelsel te beïnvloeden. Pas wanneer de activiteit van dit stelsel daalt in rust kan je lichaam ontspannen en beginnen met herstellen. Zonder herstel raak je uitgeput en is vooruitgang niet mogelijk. Daarnaast is de ademhaling medeverantwoordelijk voor de juiste zuurtegraad in het lichaam. Door de wijze waarop je ademhaalt te meten, helpen wij je weer op weg naar een gezonde ademhaling.

Veel cognitieve therapieën en coaches richten zich voornamelijk op de cortex, de grijze massa van het brein. Trauma’s en negatieve ervaringen laten juist kleine littekens achter in ons emotionele brein (het limbisch systeem), dat verantwoordelijk is voor onder andere emoties. Ons programma beïnvloedt juist dit emotionele brein.

Het ritme waarin je hart klopt, vertelt veel over je herstelvermogen. Door het verschil in tijd te meten van de ene hartslag naar de andere hartslag (Heart Rate Variability) kunnen wij de (stress)activiteit van je autonome zenuwstelsel in rust inzichtelijk maken. Dit zenuwstelsel kan rechtstreeks je emotionele brein beïnvloeden. Is je autonome zenuwstelsel in rust zeer actief dan raakt je systeem uit balans. Hierdoor herstel je slechter wat ervoor zorgt dat je steeds vermoeider raakt. Wij helpen je inzicht te krijgen in je dagelijkse belastbaarheid en herstelvermogen op basis van objectieve metingen en leren je hoe jij jouw autonome zenuwstelsel kunt beïnvloeden

In de huidige maatschappij ervaren wij wel veel stress en mentale activiteit en maar weinig fysieke activiteit. Van nature hoort er na een stressreactie een fysieke reactie plaats te vinden, zoals vluchten of vechten, waardoor je systeem in balans blijft. Door het monitoren van je dagelijkse herstelvermogen middels onze BioCheck software en je te laten bewegen binnen jouw belastbaarheid (state of flow) van die dag, helpen we jouw lichaam om zich te herprogrammeren.

Naarmate je ouder wordt ga je steeds minder bewegen en wanneer je beweegt gaat dat in steeds meer vaste beweegpatronen. Dit zorgt ervoor dat de risico’s op klachten groeien. Wij helpen deze beweegpatronen te vergroten en te versterken, wat resulteert in een daling van pijnklachten en een stijging van plezier in bewegen.

Op het moment dat je een langere periode gestrest bent, is de activiteit van je zenuwstelsel hoog en gebruik je voornamelijk suiker als energiebron. Dit zorgt ervoor dat je darmen slechter voedingsstoffen opnemen, je spijsvertering vertraagt en dat je meer behoefte aan suiker hebt. Deze energieschommelingen zorgen ervoor dat je steeds vermoeider raakt.

1. GEEST

2. ADEMHALING

3. HRV

4. BEWEGEN

5. MOBILITEIT

6. VOEDING

Slider
Image is not available
Inzicht in eigen herstelvermogen

Elke dag inzicht hebben in jouw vermogen tot herstel op basis van ons meetsysteem. Als een spiegel zie je wat jouw lichaam je wilt vertellen.

Image is not available
Regie over eigen belastbaarheid

Op basis van jouw dagelijkse belastbaarheid bepalen wat de invulling van je dag wordt om ervoor te zorgen dat je in balans blijft.

Image is not available
medisch gevalideerde methode

Fijn om te weten dat de resultaten van de methode en de apparatuur die je volgt zijn gevalideerd in onderzoeken door het Coronel Instituut.

Image is not available
herstel en vitaliteits programma's

Onze programma’s zijn niet alleen geschikt voor op het moment dat je uitgevallen bent, maar ook om de balans te behouden voor als je aan het werk bent.

Slider

Programma's

Hieronder staan onze verschillende programma's uitgewerkt. Wil je een programma op maat? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Slider

E-healthprogramma

Laagdrempelig zelf aan de slag

26 weken BioCheck app + platform

Intake d.m.v. een videocall

Zelfstandig trainen o.b.v. de app

1x per maand een videocall waaronder ademtherapie

Inzicht in herstel, stress en gedrag

Online begeleiding

Hartslagband en elektrodengel

Online cursus

Vitaliteitsprogramma

Energiek en fit op werk en thuis

26 weken BioCheck app + platform

Fysieke intake met o.a. rustmeting, stressmeting en inspanningstest

1x pw trainen bij BioCheck voor 26 weken met extra zuurstof

Ademtherapie bij BioCheck

Begeleiding zowel bij BioCheck als online

Zelfstandig tot 2x pw trainen o.b.v. de app

Inzicht in herstel, stress en gedrag

Hartslagband en elektrodengel

Online cursus

Instructievideo's

Herstelprogramma

Om weer fit te worden en terug te keren naar werk

18 weken BioCheck app + platform

Fysieke intake met oa. rustmeting,
stressmeting en inspanningstest

3x pw trainen bij BioCheck voor 18 weken met extra zuurstof

Ademtherapie bij BioCheck

Begeleiding op zowel locatie als online

Inzicht in herstel, stress en gedrag

Hartslagband en elektrodengel

Online cursus

Instructievideo's

Fysieke eindmeting

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider