Burn-out beroepsziekte nummer één: Voorkomen is beter dan genezen

Burn-out staat bovenaan de lijst van beroepsziekten. Revalideren van een burn-out kan soms wel maanden duren. Voor de werkgever betekent dit hoge kosten die door uitval van de werknemer worden veroorzaakt. Vaak is er een lange aanloop naar een burn-out en worden symptomen te laat herkend. Zo stelt Theo Immers, voorzitter van het Nationaal Centrum Preventie Stress & Burn-out, in een artikel in NU.nl: “Burn-out is een sluipmoordenaar, zeker omdat 80 procent van de mensen het niet ziet aankomen.”

Wanneer je een burn-out hebt kan je lichaam niet meer herstellen, zelfs niet in rust. Met het herstelprogramma van BioCheck train je binnen je eigen belastbaarheid. Dit doen we door dagelijks je stress- en herstelniveau te meten aan de hand van je hartslagritme. Hierdoor kunnen jouw energievoorraden stapsgewijs weer groeien en kun jij zowel op mentaal als ook op fysiek niveau weer het maximale uit jezelf halen! 

Ook bij BioCheck zeggen we “voorkomen is beter dan genezen”. Daarom kunnen onze programma’s ook preventief ingezet worden, zodat je (weer) fit kan worden en dat ook blijft!

Lees het volledige artikel op Nu.nl : “Burn-outs: ‘We gaan pas bewegen als het misgaat, dan ben je altijd te laat’”.
Meer weten? Lees hier meer over onze herstel- en vitaliteitsprogramma’s.

Ontdek meer