Geweldige resultaten Invictus Games

29 Nederlandse (oud-)militairen hebben meegedaan in Canada aan de Invictus Games 2017. Dat is een internationaal sportevenement voor fysiek of mentaal gewond geraakte militairen. Het is gehouden in Toronto van 23 tot en met 30 september.

Ongeveer 550 gewonde (voormalig) militairen uit 17 verschillende landen kwamen in sportwedstrijden tegen elkaar uit. De Invictus-sporters betaalden voor vrede en veiligheid een hoge prijs: een fysieke en/of mentale beperking voor het leven.

Tijdens de sportwedstrijden streden de militairen tegen elkaar, maar vooral met elkaar om zo het beste uit zichzelf en de ander te halen. Voor veel deelnemers is alleen al deelname aan de Invictus Games een hoogtepunt. Het vormt de bekroning op de fysieke en mentale strijd die ze zijn aangegaan.

Een gevecht waar ze als ‘invictus’, oftewel ‘onoverwinnelijk, zijn uitgekomen.

Wij zijn er trots op dat wij een gedeelte van het Nederlandse team hebben mogen begeleiden middels ons monitoringsysteem, zodat zij in optimale vorm konden presteren en prachtige medailles hebben kunnen binnenhalen.

Ontdek meer