Fit op je werk

Dit kun je leren van topsporter en ondernemer Patrick van Luijk

Wat hebben fysieke en mentale fitheid met elkaar te maken? En wat kun jij als ondernemer leren van een topsporter over vitaliteit op de werkvloer? Voormalig Olympisch atleet en ondernemer Patrick van Luijk (36) maakt fitheid meetbaar met zijn bedrijf BioCheck. We vroegen hem hoe hij dit doet. En wat zijn belangrijkste lessen zijn om fit aan het werk te blijven. Als topsporter is Patrick bewust bezig met zijn lijf. In 2009 begint hij ook anderen te trainen. Hierdoor ontstaat zijn wens om fitheid meetbaar te maken.

Patrick: “Snelheid kun je makkelijk meten. Wie als eerst over de streep komt, is het snelst. Beoordelen hoe fit iemand is, is moeilijker. Ik wilde objectief vaststellen of de mensen die ik trainde vooruitgingen.”

[…]

Eerder terugkeren na een burn-out

Naast inzicht krijg je ook informatie over hoe je lichaam fysiologisch gezien werkt. En leer je hoe je met cardiotraining en ademhalingstherapie je autonome zenuwstelsel kunt beïnvloeden.

Het resultaat? Patrick: “Mensen voelen zich vitaler en energieker. Een fikse burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim. Werknemers met een burn-out die ons programma volgen, keren gemiddeld honderd dagen eerder terug naar hun werk.”

Lees het interview met Patrick van Luijk, BioCheck-partner en founder op de website van Nationale Nederlanden: lees meer [ link onder de woorden lees meer naar: https://www.nn.nl/Zakelijk/Ondernemen-doe-je-samen/Fit-op-je-werk.htm ]

Ontdek meer