Digitale zorg door heel het land in de e- healthweek: GRATIS WORKSHOP bij BioCheck

Hoe werkt stress in jouw lichaam en hoe verbeter je jouw vitaliteit? In een workshop van een uur leggen wij jou uit wat stress in jouw lichaam doet. Met onze app kunnen we jou laten zien hoe het is gesteld met de stress-activiteit in jouw lichaam. En wij reiken een tool aan waarmee je jouw belastbaarheid kan verbeteren.

Wij leveren allemaal een vorm van arbeid: werk, sport, ziekte of stress. Het vermogen om hiervan te herstellen, bepaalt of je fit blijft of vermoeider raakt. Als je chronisch vermoeid bent, kunnen wij met onze software en BioCheck-app meten dat op het moment dat jij stilzit soms dezelfde activiteit in je lichaam kan hebben als iemand die zo hard mogelijk een 10 km rent. En dat de hele dag door. Kun je voorstellen hoe moe je dan moet zijn? Wij hebben een app ontwikkeld waarmee je direct na het wakker worden een HRV meting doet van 6 minuten die aangeeft hoe jouw herstelvermogen in rust is. De app laat het herstelvermogen in rust en de belastbaarheid zien. Daarbij berekent en begeleidt de app op welk niveau je moet trainen waarbij je lichaam het meest in balans is. Tot slot laat de app zien of je na (in)spanning kan ontspannen door middel van de juiste ademhaling. Wij bieden hiermee een methode die het autonome zenuwstelsel weer in balans brengt en de belastbaarheid duurzaam herstelt. Hiermee helpt BioCheck, mensen met chronische vermoeidheids(klachten), o.a. burn-out, alsook de vermoeidheidsklachten van mensen met een oncologische of cardiologische achtergrond.

Workshops
Datum: Woensdag 29 januari: 14.00-15.00 uur
Vrijdag 31 januari 15.00-16.00 uur

Contactpersoon: Annemarie Nikken, Programma-adviseur, 010-2263143
Aanmelden: Graag een mailtje naar annemarie@biocheck.nl
Locatie: Fascinatio Boulevard 200, 3065 WB Rotterdam

VERSTERK KWALITEIT VAN ZORG DOOR INZET VAN GOEDE E-HEALTH
Zien, doen en ervaren tijdens de landelijke e-healthweek 27 januari t/m 1 februari 2020 is de landelijke e-healthweek. De week waarin de toekomst van de zorg extra aandacht krijgt. In de zorg komt steeds meer mensgerichte technologie (e-health). Dat geeft nieuwe mogelijkheden voor de kwaliteit van de zorg: méér regie en mogelijkheden vanuit huis voor de patiënt, en dit kan de druk op zorgprofessionals verkleinen. Maar het geeft ook uitdagingen. Er worden ‘digivaardigheden’ gevraagd, nieuwe zorgprocessen worden ingericht en de omgang met patiënten verandert. Tijdens de e-healthweek werken zorg- en onderwijsinstellingen, gemeentes, zorgverzekeraars, leveranciers en patiëntenverenigingen samen om patiënten, mantelzorgers en zorgprofessionals te laten zien wat er mogelijk is met zorg en technologie. Een initiatief waarin iedereen ziet en ervaart wat mogelijk is en wordt uitgedaagd om mee te doen.

Ontdek meer