Energizer Gezond010 Webinar

Op dinsdag 7 juli was BioCheck-oprichter Patrick van Luijk online aanwezig tijdens het eerste webinar van Gezond010, het cluster van de Gemeente Rotterdam dat initiatieven samenbrengt die bijdragen aan een gezondere stad.

Het webinar ging in op de impact van het coronavirus op de Gezond010 partners en hun werkzaamheden. Ook waren er tijdens het webinar aparte sessies ingepland, zodat partners onderling konden netwerken. Voordat de netwerksessies begonnen, gaf Patrick de deelnemers een energizer: een korte reeks van lichamelijke oefeningen die vastzittende of stijve spieren helpen te ontspannen.

De energizer was door Patrick speciaal afgestemd op de thuiswerkende deelnemers: zo kun je spanningsklachten in je nek en schouders krijgen als je lange tijd in de verkeerde zithouding zit. Patrick demonstreerde daarom een aantal oefeningen waarbij je de spieren in het bovenlichaam stevig aanspant en vervolgens weer ontspant. Tot slot deed Patrick nog een rustgevende ademhalingsoefening voor.

Digitale energizer

Soms zijn we zo druk met werken en ‘productief’ zijn, dat we vergeten te ontspannen. En ontspanning is juist essentieel voor je lichaam om te kunnen herstellen, zodat je dag in dag uit weer goed kunt presteren! Daarom zijn deze energizer-oefeningen zo belangrijk: ze helpen de spanning in je spieren weg te nemen en de ademhalingsoefeningen helpen je hoofd en lichaam weer even leeg te maken.

Als Gezond010-ambassadeur geeft Patrick van Luijk regelmatig energizers. Zijn missie als ambassadeur van Gezond010 is om mensen bewust te maken van een gezonde leefstijl, met ruimte voor lichamelijk herstel – want een gezonder Rotterdam begint met gezondere mensen!

Wil jij jouw medewerkers ook trakteren op een energizer? Dat kan zowel digitaal als offline.

Bel of mail ons gerust voor meer informatie! Neem hier contact met ons op.

Ontdek meer